吗 年 快 乐! 恭 喜 发 财 !(ungefär – gott nytt häst-år!) :)

Ma nian kuai le! Gong xi fa cai!

Det är så tecknen låter – även om det är mer komplicerat än så. Kinesiskan är ett språk där tonfall och tonens riktning är en hel vetenskap i sig. För tre veckor sedan så började jag läsa kinesiska på distans efter att ha slängt iväg en ansökan “på kul”, så det där med tonfall har jag precis börjat kämpa med.

Den 4 februari tog världen ett kliv in i Hästens år i den kinesiska kalendern. Så jag passar på att skicka en nyårs-hälsning med de enda hästar jag hade ibland mina bilder. Dessa två fyrbenta vänner fångade jag genom tågfönstret mellan London och Bristol i Storbritannien i går eftermiddag.

Jag är tillbaka i Bristol för att fortsätta mina studier kinesisk medicin och qi gong, och sitter nu lite mörbultat på mitt hotellrum efter en dags hårdkörning. Kinesisk medicin är inte enbart örter och vassa nålar, utan består också utav träning och rörelse, som en väg till hälsa. Även meditation tillhör den kinesiska medicinen. Vi i västvärlden börjar så smått förstå att rörelse och stillhet/focus är viktigt för vårt välbefinnande, medan det i andra delar av världen under årtusenden har varit en naturlig ingrediens i vardagen.

Jag har ytterligare två fantastiska dagar framför mig här i Bristol, en massa ny kunskap att ta in och med den antagligen rejäl träningsvärk 😉 Känner mig så lycklig över det.

Jag önskar även dig en lika fantastisk start på ditt “Häst-år”.

Zai jian!  (Hej då!)

Leave a Reply