Ett nytt år…

 

Hej igen!

Gott nytt år och välkommen till 2011! Jag hoppas att du hade en rolig nyårsafton. Jag tillbringade min med en oemotståndlig ung man, min gudson Erik, som är 11 månader och ett enda stort leende.  Det var visst några andra där också…. 🙂

Du som har hängt med mig sedan förra året kommer kanske ihåg att jag då berättade om den önskelista jag och maken brukar skriva i anslutning till nyåret. Den här gången tänkte jag dela med mig av ett annat lite hyss jag har för mig vid årsskiftet.

I slutet av december brukar jag känna mig så trött och utled på det gamla året. Det känns som jag befinner mig i ett par alltför utgådda skor. En urtvättad, grådassig T-shirt med uttänjd och vinglig fåll.  Det är bara en enda lång rad av “Kommer-du-ihåg-program på TV och säckar att knyta ihop. Kanske beror det på “min inre konsult”, att  jag tycker bättre om att börja på nya roliga saker än att avsluta gamla projekt. Jag njuter av att ta steget in i ett nytt och fräscht år, fullt med överaskningar och oväntade händelser. Ganska tidigt, de allra första dagarna i januari så brukar jag känna efter vad min intuition berättar om det nya året. Känns det snällt, roligt, lugnt, tumultartat, jobbigt, långsamt, snabbt, sorgset, flaxigt? Jag har lekt den här leken i många, många år – långt innan jag riktigt förstod hur jag kunde rikta min intuition. Jag har krafsat ner några rader i min dagbok, och  oftast har jag ganska väl kunnat plocka upp känslan i mitt liv för det kommande året. Har du lust att pröva också? Det tar bara en liten stund och du kan se det som styrketräning för ditt 6:e sinne!

Det som kan sätta käppar i hjulen är om du är orolig, rädd eller väldigt låst vid en specifik riktning du vill att livsresan ska styra emot. Då är det lätt att dessa starka och rörliga känslor överröstar och du inte riktigt “hör” det sanna inom dig. Så välj ett tillfälle då du känner dig lugn och behaglig till mods. Ordna så du har en stund för dig själv, stäng av mobilen och se till att ingen kommer och stör dig. Ha ett papper framför dig och skriv en överskrift som känns bra (ett alldeles tomt papper kan vara väldigt respektingivande!!!!). Sätt dig tillrätta på stolen, och andas in och ut några gånger. Släpp spänningarna i axlarna och rikta focus mot ditt hjärta, känn hur du landar i dig själv. Andas lite till (för säkerhets skull).  Känn sedan efter hur det känns detta år och var öppen för hur ditt undermedvetna, själen eller vad du väljer att kalla “det”, kommunicerar med dig.

Är det en fysisk förnimmelse i kroppen? Hör du ett ord? Kommer det en bild? En färg? Skriv eller rita det som dyker upp och försök att inte analysera eller värdera så mycket (till en början så är det ungefär lika lätt som att sluta vara hungrig, men med övning så blir man bättre och bättre 🙂 ).  Lägg sedan detta papper lite åt sidan. Kanske vill du kika på det med jämna mellanrum, eller kanske rent av vänta ända tills slutet av december för att se hur väl dina föraningar stämde.

Det finns en handfull människor i vår vackra värld, som kan känna in de stora penseldragen som gäller oss alla. Jag läst ett antal nyhetsbrev, och hört några av dem dela med sig av sina intuitiva känslor inför 2011. Och det är vackra energiströmningar på väg mot oss, som de berättat om:.

  • Vi kommer att utmanas att vara sanna och autentiska oavsett omgivningens förväntningar. Att vara den vi är innerst inne – och faktiskt lära känna den personen bättre.
  • Vi kommer att utmanas att älska oss själva, och vara rädda om oss själva i förhållande till andra.
  • Vi kommer att utmanas att förlåta, både oss själva och andra.
  • Vi kommer att utmanas att förändras.
  • Vi kommer att utmanas att se våra styrkor och tillgångar.

Tuffa utmaningar, och vissa delar en fortsättning på det som vi redan har arbetat med ett bra tag,  men det blir tydligare nu – och så ska vi få en stor slev av inspiration och entusiasm för att ta tag i uppgifterna. Många av dessa “uppkopplade människor” har dessutom sagt att “vi har det värsta bakom oss”. (Kunde inte hjälpa att jag drog en liten suck av lättnad när jag hörde det! ). Ja, det är bara att se tiden an om det ligger något i detta. Jag hoppas att du vill leka intuitionsleken, och skriv gärna och berätta om dina upplevelser.

Lycka till!

Carin

PS. Jag har inte glömt min trestegs-raket om INTENTIONS-träning, del II och del III kommer!!!

Leave a Reply