Ghosts Among Us av: James Van Praagh

Allahelgona-helgen närmar sig. I varje livsmedelsaffär och på näst intill varje bensinmack så har man placerat gravljus i på bästa plats och jag har sett många plocka ner fler än två i sina vagnar och korgar. Våra kyrkogårdar är så vackra den här helgen på året.

Det handlar om att minnas de som inte längre finns bland oss, vi får tillfälle att sakna och vara tacksamma för den sträcka som våra nära och kära har färdats tillsammans med oss. För vissa så är det kanske ett tillfälle att gå nära smärtan igen och sörja, för att saknaden och förlusten fortfarande gör så ont inombords.  Boken som jag vill tipsa om den här gången handlar just om den kärlek och den saknad som får oss att besöka våra kyrkogårdar i november månad.

Tidigare i höst så hörde jag en intervju med James Van Praagh och blev smått förälskad i denna milda och mjuka man. Han kunde redan som barn samtala med de döda. Under tonåren stängde han, som så många andra finiställda barn, till dörren om sin förmåga för att den inte hade någon plats i den ”vanliga världen”. När han som vuxen skulle välja livsväg så drogs han mellan den metafysiska världen och Hollywood – som kan tyckas vara varandras diametrala motsatser. Metafysiken vann, men drömmen om Hollywood slog in den också – James Van Praagh är mannen bakom TV-serien Ghost Whisperer. 

Ghosts Among Us är en lättläst volym som är välvillig och generös. Det känns nästan som att sitta och dricka te med James Van Praagh själv, och höra honom berätta om sina upplevelser. Så nära och innerligt är det. Han är en vanlig människa som har varit med om väldigt ovanliga saker. Vad är det som händer när man dör? Hur försöker de döda få kontakt med oss? Och varför? Finns det ”osaliga andar”? Behöver man vara rädd? Det finns svar på många frågor i den här boken.

Han delar frikostigt med sig av olika tekniker för hur man känner av energier, och vad som kan vara döda anhörigas försök att kommunicera med oss. Författaren tillhör den grupp av människor som varit med som en nära-döden-upplevelse och därför så visar han framför allt att mycket av den rädslan som vi känner inför allt som har med döden och våra döda att göra, kanske inte är befogad. 

Om den här boken känns intressant så finns den att beställa på www.adlibris.se 

 Sköt om dig tills vi hörs igen!

Carin

 

Leave a Reply