Faller du innan du faller?

Tyckte du att det där lät lite konstigt och kryptisk? Vad jag undrar är: “Kastar du in handduken” redan i omklädningsrummet och struntar i att ens gå ut på plan, för att du tror att du kommer att förlora?

Jag utmanar dig den här gången att undersöka vad som händer i dig är du får en idé, känner dig dragen till någonting, eller i tanken återvänder till någon av dina livsdrömmar som ännu inte blivit verklighet. Vågar du ge dig ut på jakt efter dina drömmar och mål, eller övertygar du dig redan innan du startar att det inte är någon idé för att de inte är möjliga att nå?

Alla de drömmar som vi bär på finns i oss av en anledning. De är steg på vår utvecklingsväg. Varje ny lust och längtan som skapar känslan av rymd inom oss, känslan av lätthet och glädje, berättar om sidor vi ännu inte har upptäckt till fullo. Det är i själva verket egenskaper och potential som vi ännu inte har blivit fullt medvetna om att vi bär på.

Drömmar och längtan som vi låter “ta fysisk form”, dvs som vi låter bli verklighet, blir de trappsteg på vilka vi skapar nästa dröm och nästa längtan. Bit för bit fogar vi hop dessa förverkligade drömmar, och bitarna blir till vårt liv. Ett underbart sätt för oss att expandera…

Jag har sett detta ske på ett så härligt sätt på nära håll. Min mamma tjatade i åratal på min syster och mig att vi borde måla. Vår och höst försökte hon  knuffa in oss på diverse tecknings- och målerikurser. -Sluta tjata, och gå själv istället! fick hon till svar. Och för några år sedan så tröttnade hon på oss och hoppade själv på en nybörjarkurs. Här ser du hennes FÖRSTA tavla.  Du skulle se de som kom senare!

Helt plötsligt började hon prata om gräng på papper, olika typer av penslar, borstar, spatlar, pryttlar, mojar, svampar, panåer, olja, akvarell, guasch och buntvis av mer eller mindre kända konstnärer. En ny värld har öppnats för henne och även för alla hennes nära och kära. På köpet blev hon också en del i en liten konstnärskoloni där hon bor.

Hon hade hört sin längtan under lång tid, men försökt flytta över den på lämpliga kandidater i omgivningen. När hon väl lät den få utlopp så skapade det en virvelvind av glädje och utveckling i hennes liv. Och hon har inte sagt ett ljud om att vi ska gå på kurs efter det!!!

Nästa gång som du får en bra idé, längtar efter att  prova någonting nytt eller känner hur inspirationen tar tag i dig – lyssna på vad som sägs inom dig. Vågar du följa drömmen och se vad som händer längs med vägen?

Vi hörs snart igen, ha det så gott tills dess!

Leave a Reply