Februari – den “minst roliga” månaden….

Ända sedan jag var liten har jag haft en aversion mot februari. De vackra dagarna med solsken är ju inte något att beklaga sig över – men de gråmulna har alltid fått mig att släpa mig fram. Det är bara smutsiga snöhögar, snålblåst och kvarglömda hundbajsar som möter mig när jag går ut. Livet känns platt, tråkigt och fruktansvärt “realistiskt”.

150224 Februari-frustration

 

För att killa igång fantasin och mota under vinterresterna, så tänkte jag den här gången dela med mig av några boktips. Kanske kan de glädja, inspirera och få dig att tänka bortom det som är påtagligt och “möjligt”. Rent av göra livet lite mera magiskt.

The first fifteen lives of Harry August av Claire North

the-first-fifteen-lives-of-harry-augustTänk om vi levde om vårt liv gång på gång, och kom ihåg varje version? Vad skulle vi göra med våra olika möjligheter? Vad är det som är riktigt viktigt för oss?

Romaner är ett fantastiskt sätt att nå in i känslolivet, och de ger oss chansen att lära oss mer om oss själva – på ett lite säkrare sätt än att behöva uppleva allt i verkliga livet. (De är lite som halkkörningsbanan när man ska ta körkort! Man får möjligheten att pröva utan riskerna 🙂

En extra bonus – språket är fantastiskt!

 

Nästa tips är en bok som har funnit en bra stund, men som jag känt inte mig dragen till förrän strax före jul.

Dr Sleep av Stephen Kingdoctor-sleep

Det här är fortsättningen på Varsel (The Shining – för övrigt mitt livs läskigast film!)

Tonårs-minnena av alla de nätter då nattlampan fick vara tänd efter att jag (mot bättre vetande) hade läst ur någon av hans tegelstenar, fick mig att hålla den här boken på avstånd länge. Av en händelse så kom jag över Stephen Kings biografi/skrivar-manual “On Writing” och blev både förtjust i honom som person och kände en stor beundran inför vad han har lyckats skapa i sitt liv. Jag bestämde mig för att vara lite modig – och det finns ju faktiskt nattlampor man kan ha tända även nu 😉

Det är en mildare man som har skrivit Doctor Sleep, än den som skrev “Varsel”. Historien är inte lika skrämmande, men sträckläste gjorde jag, precis som förr!

Slutligen skickar jag med en riktig tuffing.

Power vs ForceThe hidden determinants of Human Behavior av David R. Hawkins

power-vs-forceEtt litet varningens ord bara, om de andra är lättlästa och tillgängliga, så är det här någonting helt annat!

Författaren har forskat i kinesiologi och har utfört tusentals experiment med muskeltestning. Resultaten han kommit fram till visar vad det är som försvagar oss och vad det är som stärker oss. Hur vissa känslor gör att vi förlorar kraft, andra hur vi stärker oss och växer som människor. Våra tankar har samma effekter på oss. Han delar också sin syn på hur medvetandet fungerar efter många års mediterande.

Jag har själv inte sysslat med kinesiologi, så jag kan inte avgöra sanningshalten i de påståenden han kommer med, men jag uppskattar de antaganden som författaren gör. De har igång en ny nivå av funderingar på hur vi skapar vår verklighet, och vad vi kan göra för att förändra vår upplevelse av livet. Mycket av det han skriver är på sätt och vis självklart – men bra att höra en gång till. Inte helt förvånande är det välvilja och vänlighet både gentemot oss själva och vår omvärld det som skapar den största läkningen och förändringen inom oss.

Att läsa den här boken är som att få en pansarkryssare rakt in i hjärnan, och det är lika bra att ha ett engelsk-lexikon brevid sig (jag tvivlar på att Google translate räcker!!!) Det här är en bok man kan tugga på länge!

Hoppas att något av mina tips kan locka och skingra februari-frustrationen, om du också lider av sådan! Förresten ska jag inte klaga. Den här veckan är jag uppe i Stockholm och träffar många av mina favorit-klienter. Det är bara det att februari får mig att längta så gruvsamt efter vår, solsken och värme!

Må gott!

 

 

Leave a Reply